Over ons

Over Manifattura Lombarda

Manifattura Lombarda staat sinds 1962 garant voor puur Italiaanse kwaliteitsproducten. De weverij in de omgeving van Milaan is wereldwijd bekend om haar traditionele en kwalitatief hoogwaardige werkwijze. Tot op de dag van vandaag vindt de productie plaats in dezelfde ambachtelijke weverij waar het allemaal begon. In de afgelopen 60 jaar is de markt veel veranderd, maar Manifattura Lombarda heeft altijd de filosofie van het echte ‘Made in Italy’ nagestreefd.

Sinds 2019 is Lombarda de distributeur van deze producten in de Benelux, en vanaf begin 2023 onder leiding van Anneleen Stouten. Naast onze mooie basiscollectie werken we intensief aan nieuwe toevoegingen en de beschikbaarstelling van dit mooie assortiment.

Traditionele werkwijze

Alle producten kenmerkend met het Manifattura Lombarda label worden op traditionele wijze geproduceerd in de weverij. We koesteren deze traditionele ambacht – een bijzonder mooi maar steeds zeldzamer wordend stukje erfgoed dat we graag behouden zien. Door kleinschalig te werken, met lokale vakmensen en een stukje handwerk, werken we duurzaam en esthetisch verantwoord. Een ode aan ambacht, dat resulteert in een uniek en mooi assortiment.

Natuurlijke materialen

De meeste grondstoffen die gebruikt worden bij het weefproces zijn van 100% natuurlijke oorsprong. De Woolmark is in feite de meest ecologische vezel omdat deze wordt verkregen door het scheren van schapen (of geiten in het geval van Kasjmir) die vrij leven in een niet-verontreinigde en niet chemisch behandelde omgeving. Onze filosofie is dat de selectie van leveranciers gebaseerd is op strikte interne protocollen en voortdurende tests op kwaliteitscontrole. De herkomst van de grondstoffen is gecertificeerd met de landen van herkomst en dat zijn volgens de verschillende soorten vooral: Nieuw-Zeeland, Australië en Mongolië.

Duurzaamheid

De plaids en het assortiment van Manifattura Lombarda worden zorgvuldig geselecteerd op duurzame materialen en werken we ieder jaar aan vernieuwingen aan een milieubewust productieproces. Een belangrijk aspect is dat we gebruik maken van duurzame en natuurlijke vezels, zoals gerecyclede katoen en biologisch wol. De verf- en kleurstoffen worden gebruikt van natuurlijke kleurstoffen of verven met een lage impact op het milieu.

Het streven naar duurzaamheid in de productie van plaids gaat niet alleen over het verminderen van de ecologische impact, maar ook over het creëren van hoogwaardige, langdurige producten die consumenten kunnen koesteren en die een kleinere impact hebben op de planeet.

De kwaliteitsproducten van Lombarda

Leenz kussens & maatwerk

Naast Manifattura Lombarda, houden we ons ook bezig met meubelstoffering, gordijnen en kussens (op maat).

Met mijn passie en creativiteit voor interieur- design en meubelstoffen heb ik Leenz kussens & maatwerk op gericht. Dit is ontstaan vanuit de behoefte naar vele maatwerk opdrachten waar ik me met veel plezier voor inzet.

Hulp nodig? Neem contact met ons op!

manifattura-lombarda-sierkussen-40-x-30-lichtbruin

Kussens

image00002

Plaids

Manifattura-Lombarda-bedsprei

Bedspreien

image00018

Shawls

Manifattura-Lombarda-tapijten

Tapijten